Dubrovnik
Dubrovnik

/ Destinacije /

Dubrovnik
Biser hrvatskog Jadrana, grad Dubrovnik, svake godine posjeti na tisuće turista zahvaljujući velikom broju znamenitosti i povijesti koju čini ovaj raskošno lijep grad Hrvatske. Glavni grad Dubrovačko-neretvanske županije, smjestio se na jugu Hrvatske, na istočnoj obali Jadranskog mora, od Drvenika udaljen 124 km.

Dubrovnik je osnovan u 7. stoljeću kao naselje Ragusa, a svoje zlatno razdoblje doživljava u srednjem vijeku, u obliku Dubrovačke Republike. Stari Grad Dubrovnik okružen 1940 metara dugim zidinama koje su očuvane u izvornom obliku i predstavljaju prepoznatljivi simbol grada. Zidine su široke od 4-6 metara, a visoke oko 25 metara. Kriju brojne povijesne priče, tvrđave, palače, ulice i krovove, a njihovu ljepotu i važnost zaštitio je i UNESCO 1979. godine. Grad je hotela, prelijepe okolice, visokog ekološkog standarda, prekrasnih primorskih pejzaža i bogate turističke ponude, privlačan u svako godišnje doba. Uz Veneciju je jedan od najpoznatijih kulturno-gospodarskih središta na Mediteranu. U novijoj povijesti je središte suvremenih kulturnih i turističkih zbivanja: grad ljetnog festivala - međunarodne smotre vrhunskih dostignuća glazbeno-scenskog stvaralaštva, grad muzeja i galerija.

Kolačiće koristimo kako bismo našim klijentima pružili visokokvalitetno iskustvo i punu funkcionalnost naše web stranice. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića u skladu s našom Politikom Privatnosti.