Baćinska jezera i delta Neretve
Baćinska jezera i delta Neretve

/ Znamenitosti /

Baćinska jezera i delta Neretve
Baćinska jezera se nalaze u mjestu Baćina, 22,5 km jugoistočno od mjesta Drvenik. Sastoje se od šest spojenih jezera (Oćuša, Crniševo, Podgora, Sladinac, Šipak i Plitko jezero) te jednog odvojenog jezera (Vrbnik). Slatkovodna su, ali u nekima od njih postoje i izvori koji su povezani s morem. Dubina im seže od 3 do 45 metara, a okružena su divljim šašem, prekrasnim livadama i gustim krošnjama stabala koje vam za vrijeme vrućeg ljetnog popodneva pružaju zaklon od užarenog sunca. U jezerima živi 24 vrste riba, s tim da 9 njih spada u rijetke endemične vrste. Gmazovi, ptice i kukci također su važan dio koji doprinosi bioraznolikosti cjelokupnog kraja koja će vas svakako očarati.

Ukoliko ste već i sami iskusni s paddle surfom možete iznajmiti daske i veslati po jezerima, ako ste početnik, nude se organiziranje ture s instruktorom. Naime, Baćinska jezera odnedavno okružuje punih 10 kilometara makadamske biciklističke staze. Istim tim putem možete i prošetati, ali ako ste više zagrijani za nekakav brži način obilaženja, najam bicikla dostupan je i po više nego pristupačnim cijenama.

Zbog očuvane prirode privlače mnoge ljubitelje prirode, turiste i izletnike, a jedna od najzanimljivijih ponuda je vožnja tradicionalnom neretvanskom lađom. Ovo je područje namijenjeno ljudima koji obožavaju vrijeme provedeno u prirodi i uživanje na svježem zraku i miru.

Deltu Neretve doživite uz turu koja se sastoji od dolaska u Neretvu i ukrcaja u neretvanske lađe od kojih su neke stare i preko 100 godina, potom vožnja uz opojni miris Neretve i mandarina uz muzičku pratnju. Iz močvare kreket žaba i pjev ptica podarit će Vam nezaboravni doživljaj i vratiti vjeru u ljepotu i užitak življenja. Vožnja kroz kanale i rukavce uz razgledavanje bogate flore i faune neretvanske močvare, jedine delte Hrvatske.

Kolačiće koristimo kako bismo našim klijentima pružili visokokvalitetno iskustvo i punu funkcionalnost naše web stranice. Nastavljajući koristiti našu web stranicu, pristajete na upotrebu kolačića u skladu s našom Politikom Privatnosti.